Market id - konstant över tid?

Added by Andreas over 9 years ago

Är id:t för en market konstant över tid, dvs kan vi identifiera marknaderna med samma id vecka efter vecka, eller måste det laddas om från API:et varje dag?


Replies (4)

RE: Market id - konstant över tid? - Added by Nordnet Simon over 9 years ago

Vi försöker undvika att ändra marknadsid, men vi kan inte garantera att vi aldrig gör det eftersom vi inte vet vad börserna hittar på när dom uppgraderar. Vi rekommenderar att ni laddar ner infon varje dag för att verifiera att ni har samma marknadsid som igår.

/Simon

RE: Market id - konstant över tid? - Added by Andreas over 9 years ago

Hur identifierar man då marknaderna, om id:t inte är beständigt? Jag menar, om id:t ändras en viss dag, hur ska jag veta det, hur ska jag veta att det är samma marknad? Finns det något id från börserna?

RE: Market id - konstant över tid? - Added by Nordnet Simon over 9 years ago

Jag har kollat lite. En marknad byter inte id - men marknader kan tillkomma och tas bort. Ibland flyttas instrument mellan marknader också.

Dom här grejerna är inget som bara sker helt slumpmässigt utan det sker när marknadsplatserna strukturerar om sina system eller byter ut dom.

Innan vi hade API:t så var det inga problem eftersom vi bara behövde kommunicera dom här förändringarna internt.

Vi måste komma på något bra sätt att kommunicera marknadsförändringar till er som använder API:t. Nästa händelse är i mitten av juni och kommer att påverka markad 40.

/Simon

(1-4/4)