Varifrån kommer informationen i test-systemet?

Added by Henrik over 8 years ago

Hej,

Hur är feed-info i test-systemet jämfört med den som skickas i det riktiga systemet? Är det samma som skickas i test-systemet när börsen är öppen? Är det bara påhittad data som skickas på kvällarna? Med andra ord, varifrån kommer informationen i test-systemet?

Tanken bakom mina frågor är att förstå om jag kan skapa algoritmer baserade på den data jag får från testsystemet eller om det enbart ska användas för att se till så att själva systemet kan kopplas ihop med ert riktiga system.

Vänliga hälsningar,
Henrik


Replies (3)

RE: Varifrån kommer informationen i test-systemet? - Added by Nordnet Simon over 8 years ago

Hej, datat kommer från respektive marknads testsystem - under dagtid är det olika börsmedlemmar som sitter och testar - på kvällen är der NasdaqOMX som prestandatestar vad det är för data egentligen vet jag inte. Det är i varje fall ingen data som liknar produktion utan är bara tänkt för att testa tekniken.

Kort sammanfattning - det är ingen bra data att testa och bygga algoritmer på.

RE: Varifrån kommer informationen i test-systemet? - Added by Henrik over 8 years ago

Ok, tack.

Finns det ngt slags back-testsystem för historisk realtidsdata? Om inte, har ni planer på att lägga till ngt sådant? Eller måste jag köra mot produktionssystemet och bygga upp min egen historiska data?

Vänliga hälsningar,
Henrik

RE: Varifrån kommer informationen i test-systemet? - Added by Nordnet Simon over 8 years ago

Vi har inga planer på att bygga back-testsystem för historisk data. Så du måste bygga upp det själv. Om det är teknisk analys du pysslar med så kanske Norden AutoTrade är det du behöver - där finns det (eller kommer inom kort) historisk data att köra back-test på.

(1-3/3)