Får man ha flera testkonton?

Added by Jonas almost 5 years ago

Hej.

Jag har läst att aktiviteten kan vara låg i testsystemet, och jag har inte kommit så långt att jag kan se aktivitet på en aktie, men jag har läst att ERICSSON B är en bra aktie att testa feeds på , för att det händer mera där.

Nu undrar jag om det är tillåtet att skapa flera testkonton så att jag kan generera aktivitet på några aktier från ett testprogram, medan mitt "riktiga program" lyssnar på samma aktier och jag får in testdata på det sättet. Eller finns det något smartare sätt att åstadkomma detta?

Tacksam för svar.

/Jonas


Replies (5)

RE: Får man ha flera testkonton? - Added by Marcus almost 5 years ago

Hej Jonas,

Jag vet inte hur regelverket för flera konton ser ut, men det du beskriver hade du mycket smidigare kunnat åstadkomma från ett konto.

Bara skicka en hög ordrar och lyssna samtidigt.

//Marcus

RE: Får man ha flera testkonton? - Added by Jonas almost 5 years ago

Tack. Då ska jag testa det.

Jag tänkte att detta med att man får återkoppling på sina ordrars status kanske skulle blandas ihop om man använde samma konto. Är det bara de ordrar som skapats från samma session som man får feedback på i sin feed?

(Jag är lite rostig på terminologin nu, och sitter på jobbet, så jag kanske uttrycker mig fel.)

RE: Får man ha flera testkonton? - Added by Marcus almost 5 years ago

"Jag tänkte att detta med att man får återkoppling på sina ordrars status kanske skulle blandas ihop om man använde samma konto."

Även om du får order confirmations kommer du fortfarande få det uppdaterade orderdjupet. Detta går dock långsamt i Test (ibland tar det minuter).

"Är det bara de ordrar som skapats från samma session som man får feedback på i sin feed?"

Hur menar du feedback? Du får ju alltid orderdjupet från din feed. Vill du hämta gamla ordrar kan du kalla "Get Orders".

RE: Får man ha flera testkonton? - Added by Jonas almost 5 years ago

"Feedback":

Saxat från https://api.test.nordnet.se/next/2/api-docs/docs/feeds :

Order notifications
The order messages is sent from the server when an order belonging to one of the end users accounts is changed. Sometimes the server only send order_id and fields that has changed since the last message of that order. So the client must be able to handle not complete order messages. The order message fields are the same as the http request GET orders reply.

Jag menar inte orderdjupet, utan systemets status på de order jag lagt. Man kan ju få en hel drös med statusar på en order beroende på tillstånd och händelser. Och dessa skulle jag vilja separera så att det drivande testprogrammet kan sköta om sina testordrar, och mitt "skarpa program" helst bara får notifications på order som det programmet har skapat.

Det var vad jag menade men det verkar inte som att det går att glra drån ett och samma konto men jag får testa mera.

Tack för svar.

RE: Får man ha flera testkonton? - Added by Lars almost 5 years ago

"Och dessa skulle jag vilja separera så att det drivande testprogrammet kan sköta om sina testordrar, och mitt "skarpa program" helst bara får notifications på order som det programmet har skapat."

Sätt en flagga i fältet "Reference" när du lägger order så kan du enkelt sortera de statusuppdateringar du får.

Men, "på riktigt" får man inte handla med sig själv, får man det i testsystemet?

(1-5/5)