Kan man göra subscribe på en "type" på varje socket?

Added by Joachim over 5 years ago

I testsystemet verkar det fungera underligt med subscribe. Jag verkar kunna få massor av svar på det jag gör subscribe på först (trade, price, depth). Men om jag gör subscribe på en av dem så verkar jag sen bara få dem som svar.

Jag har gjort subscribe på trade först på alla aktier på Large cap.

info: public subscribe{"cmd":"subscribe","args":{"t":"trade","i":"366","m":11}}
osv osv.

Sen gör jag subscribe på alla price

info: public subscribe{"cmd":"subscribe","args":{"t":"price","i":"365","m":11}}
[end]
info: public subscribe{"cmd":"subscribe","args":{"t":"price","i":"364","m":11}}
osv.

När man sen följer indatan så får jag bara trade uppdateringar. Omvänt om jag börjar med price så får jag bara price uppdateringar.

Är det meningen jag ska lyssna med olika sockets för varje feed?


Replies (4)

RE: Kan man göra subscribe på en "type" på varje socket? - Added by Joachim over 5 years ago

Efter lite mer efterforskning verkar det gå bra att köra allt på en socket. Men det verkar funka dåligt att kasta på alla 85 instrument på large cap. Är det testsystemet som har en begränsning i hur mycket data den skickar ut eller är det något som kommer att bli ett problem även i produktion?

RE: Kan man göra subscribe på en "type" på varje socket? - Added by Marcus over 5 years ago

Hur menar du med "dåligt att kasta på alla 85 instrument på large cap"? Jag har inga problem att subscribea till alla instrument jag vill lyssna på. Det sker därimot inte särskilt mycket aktivitet på testmarknaden.

NordNet har inga problem att skicka dig uppdateringar av vad som händer med alla instrument på en socket. Det är upp till ditt program att kunna hantera det.

Jag läste tidigare att det i dagsläget inte är några begränsningar på antalet subscribes, men i framtiden har de sagt preliminärt att begränsningen kommer ligga på cirka 100 st instrument.

RE: Kan man göra subscribe på en "type" på varje socket? - Added by Nordnet Simon over 5 years ago

Hej, 85 instrument ska gå utmärkt. Marcus har rätt i att det är det är låg aktivitet på testmarknaden, det brukar vara låg aktivitet och nu på sommarn är det stendött.

Det stämmer också att vi inte har någon hård begränsning på antal prenumerationer. Det är kanske något vi måste gör i framtiden om det visar sig att vi inte hinner skicka till alla i tid.

RE: Kan man göra subscribe på en "type" på varje socket? - Added by Joachim about 5 years ago

Jag får intrycket av att om jag gör subscribe på text 992 (HM B) så får jag trade, price och depth på den med jämna mellanrum.

Men om jag gör subscribe på alla 85 (price, depth och trade) så känns det inte som trades kommer alls lika ofta längre. Det kan ju vara en begränsning i testsystemet dock?

(1-4/4)