Läsa på alla Instrument

Added by Micke over 5 years ago

Hej!

Vad är det rekommenderade sättet att läsa på alla aktier från systemet? Jag har provat att först läsa på mig alla aktielistor för att sedan läsa upp alla instrument för alla aktielistor men om jag gör så så saknas det instrument som t.ex. STRATEC Biomedical AG (DE0007289001) och säkert många fler. Nu har jag provat en annan variant att söka med /instruments queryn med group type, limit och offset. Om jag provar den och söker på bokstaven "S" och går igenom alla pages i svaret så kommer t.ex. inte stratec tillbaka men om jag anger "stratec" som query så får jag tillbaka den. Hur kommer det sig att den inte kommer tillbaka om jag bara söker på "S"? När jag söker på "S" så kommer det en hel massa bolag tillbaka som inte börjar på "S". Hur gör jag för att läsa på mig alla instrument?

Mvh
Micke


Replies (8)

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Nordnet Simon over 5 years ago

Hej, det är finns inget rekommenderat sätt att göra det på. Vi har inte sett något usecase. Vi kan ju ha missat någon uppebar anledning. Varför vill du göra det?

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Micke over 5 years ago

Jag vill läsa på mig alla instrument från nordnet för att kunna sätta upp pris prenumerationer på dem (prenumererar på priser från en annan leverantör) men det blir ju svårt om jag inte kan få tag i alla instrument.

// Micke

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Nordnet Simon over 5 years ago

Ok, vi har tyvärr inget stöd för det. Vi har inte möjlighet att stödja prenumeration av alla instrument samtidigt - därför har vi ingen möjlighet att exportera alla instrumenten. Tanken är att man genom listor eller sök tar fram dom instrument man vill prenumera på och sen kör.

Har inte din prisleverantör något sätt att berätta vad det går att prenumerera på?

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Micke over 5 years ago

Jovisst kan jag få tag i instrument information från annat håll men hur är tanken att jag ska läsa på mig motsvarande nordnet instrument för att sedan kunna skicka en order? Jag vill ju helst inte göra en query på api:et per instrument.

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Nordnet Simon over 5 years ago

Det är lite svårt att svara på utan exakt info vad du har och hur du tänker göra.

I det generella fallet om man kör automatisk handel så så används ett förbestämt antal instrument. Att random köra på "alla" instrument gör algoritmen långsam plus att det är svårt att hitta en generell algoritm - tex vill man kanske ha olika beteende på algoritmen beroende på instrumentets volatilitet.

Om du kör en algoritm där du inte behöver vara snabb så går det bra att slå upp instrumentet när du behöver handla.

Så min rekommendation är att du har ett förbestämt antal instrument och slår upp dom du behöver.

Från din andra leverantör har du säkert ISIN och valuta. Det du behöver göra då är att ha en egen mappning mellan deras marknadsid och vårt marknadsid. Sen kan du slå upp instrumentent hos oss med lookup.

Exempel - slå upp Eric A och Eric B:
https://api.test.nordnet.se:443/next/2/instruments/lookup/isin_code_currency_market_id/SE0000108649%3ASEK%3A11%2CSE0000108656%3ASEK%3A11

Dokumentation: https://api.test.nordnet.se/api-docs/index.html#!/instruments/get_instrument_lookup

Det blir väldigt stor JSON om du tar för många instrument åt gången så dela gärna upp det om du har många. Jag har inte testat exakt men kanske ha ett max på 100 instrument per request.

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Micke over 5 years ago

Ok jag ska prova att göra så.

En annan funktion jag ska implementera i min applikation är en sök ruta för instrument. Min tanke var att jag då skulle ha alla instrument i minnet för att snabbt kunna filtera ut valda instrument. Det hade ju varit fint istället för att köra sök queryn över rest api:et för varje knapptryckning. Jag tycker ni borde överväga att lägga in en query för alla instrument. Känns som en bra funktion att ha.

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Nordnet Simon over 5 years ago

Vi har historiskt haft stora problem med att ha lokal instrumentdata på klienterna. Vi har idag ca 90000 instrument i produktion + fonder. Att skyffla ut allt det till alla klientappar är antagligen betydligt mer resurskrävande än att användare då och då fritextsöker (med HTTP anrop vid varje knapptryckning) så det är ingenting vi kommer att stödja.

RE: Läsa på alla Instrument - Added by Lars over 5 years ago

Nordnets marknadsid är såvitt jag vet statiska så du kan cacha informationen i din egen ände, då behövs det bara ett anrop till Nordnet per instrument.

(1-8/8)