Se orderdjup och pris

Added by Oscar almost 6 years ago

Hej,

Jag försöker få ut prisinformation om Ericsson (ERIC B) genom ert webbgränssnitt men får inte ut några priser. Är något fel?

Query:
https://api.test.nordnet.se:443/next/2/tradables/intraday/11%3A101

Har ni någon metod som visar antalet köp/säljordrar som ligger i systemet och till vilket pris?

Finns det något bättre sätt att få ut realtidsinformation?


Replies (6)

RE: Se orderdjup och pris - Added by Nordnet Simon almost 6 years ago

Hej, det enda sättet att se orderdjupet och få priser är genom den publika feeden.

Feeden är dokumenterad här: https://api.test.nordnet.se/next/2/api-docs/docs/feeds

Intraday ger tillbaka alla trades i det instrumentet under dagen. Tanken är att den ska användas endast vid start under dagen, sen bör trades fås genom publika feeden.

Tyvärr fungerar inte intrada i testsystemet av olika skäl kan vi tyärr inte ha hela funktionaliteten tillgänglig. Avgränsningarna finns beskrivna här: https://api.test.nordnet.se/projects/api/wiki/Test_system

RE: Se orderdjup och pris - Added by Oscar almost 6 years ago

Hej igen,

Tack! Med hjälp av SslStream i C# så får jag nu ut "{"type":"heartbeat","data":{}}" genom att köra kommandot nedan, sessionKey är en variabel jag sparar ut när jag loggar in på api.test.nordnet.se.

SslTcpClient.RunClient("pub.api.test.nordnet.se", "pub.api.test.nordnet.se", "{\"cmd\":\"login\", \"args\":{ \"session_key\":\"" + sessionKey + "\", \"get_state\":{\"deleted_orders\":true}}}");

SslTcpClient är från Msdn:s exempel av SslStream med modifikationen att RunClient tar in en extra string-parameter som jag döpt till cmdString (sista strängen ovan) samt <EOF> i byte[] message är utbytt mot \n. byte[] messsage = Encoding.UTF8.GetBytes(cmdString + "\n"); Originalet: byte[] messsage = Encoding.UTF8.GetBytes("Hello from the client.<EOF>");

Jag lyckas dock inte få ut någon mer data än hearbeats. Jag läste om testsystemet, https://api.test.nordnet.se/projects/api/wiki/Test_system, att det inte finns nyheter etc men det borde fortfarande gå att få ut orderdjup eller liknande för en aktie antar jag?

Som jag förstår dokumentationen, https://api.test.nordnet.se/next/2/api-docs/docs/feeds, borde följande request ge mig orderdjupet för Ericsson på OMX?

{"cmd":"subscribe", "session_key":"e9d84e7c63fd0792264b2efc7dc99faca8eaa3dd", "args":{"t":"depth", "i":"101", "m":11}}

I metoden:

SslTcpClient.RunClient("pub.api.test.nordnet.se", "pub.api.test.nordnet.se", "{\"cmd\":\"subscribe\", \"session_key\":\"" + sessionKey + "\", \"args\":{\"t\":\"depth\", \"i\":\"101\", \"m\":11}}");

Har även testat era "Examples of subscribe requests" utan session_key men de returnerar inte heller något värde. Vad gör jag för fel? Om något är otydligt så säg gärna till.

RE: Se orderdjup och pris - Added by Lars almost 6 years ago

{"cmd":"subscribe", "session_key":"e9d84e7c63fd0792264b2efc7dc99faca8eaa3dd", "args":{"t":"depth", "i":"101", "m":11}}

Nej, "session_key" används bara tillsammans med "cmd":"login", den ska inte var med i "cmd":"subscribe". Ta en titt till på dokumentationen och de exempel som ges.

RE: Se orderdjup och pris - Added by Oscar almost 6 years ago

Hej Lars,

Okok jag utgick ifrån följande text och uppfattade det som att session_key skulle vara med i requesten.

"Subscribe/unsubscibe requests
Each subscribe/unsubscribe message is related to one entity at the time. Multiple subscriptions is allowed on one public feed.
Key Value
"cmd" "subscribe" or "unsubscribe"
"session_key" The session key from the HTTP login.
"args" see below"

Jag testade följande metod men fick inte något resultat där heller, som jag förstår det ska OMX gå att testa fram till 21:25.

{"cmd":"subscribe", "args":{"t":"depth", "i":"101", "m":11}}

RE: Se orderdjup och pris - Added by Lars almost 6 years ago

Du loggar först in med

{"cmd":"login", "args":{ "session_key":"......"}}

och sedan på samma socket/feed prenumererar du på data med (t ex)

{"cmd":"subscribe", "args":{"t":"depth", "i":"101", "m":11}}

RE: Se orderdjup och pris - Added by Oscar almost 6 years ago

Tack för övertydlig förklaring, nu fungerar det! Har du något bra tips hur man bäst går tillväga för att skriva till och sedan läsa feeden? Tänker på felhantering och att dynamiskt kunna ändra vad feeden ska prenumerera på.

(1-6/6)