Prisinformation

Added by Daniel about 6 years ago

Hej,

Vad är det "officiella" sättet att få nuvarande pris på ett instrument som man kan basera en order på? Köp, sälj, senaste.

Jag tycker publika feeden är långsam alt felaktig, och tradables i REST APIet (v2) är svårt att utvärdera då den inte ger några värden i testmiljön.

mvh
Daniel


Replies (7)

RE: Prisinformation - Added by Nordnet Simon about 6 years ago

Hej, det som visas i externa testystemet är priserna från NasdaqOMX testsystem. Det är alltså INTE produktionsdata. Så alla priser kommer från banker/mäklarefirmor som testar och stämmer överhuvud taget inte med verkligheten.

Det finns två anledningar till det:
1 - Att visa produktionsdata kräver avtal med börsen + det är en kostnad.
2 - Om du lägger en order i testystemet så kommer den ordern att synas i orderdjupet. Om vi hade haft produktionsdata så skulle man aldrig kunna se vid vilket pris ordrar matchas i testsystemet.

Testystemet är alltså till för att du ska kunna se samma samband mellan egna order, matchningen på marknaden och priserna som du ser i produktion.

Men om det är så att du lägger en order i test och det tar tid innan du ser den på publika feeden så får du gärna posta loggar med timestamp så kan vi titta på det.

Jag förstår inte riktig vad du menar med officiella sättet. Köp/sälj/senaste brukar som du säger ligga till grund för köp/sälj-signaler men det finns säkert andra varianter.

RE: Prisinformation - Added by Daniel about 6 years ago

OK, det var tydlig info.

Men det är public feeden som är källan för pris, eller kan man lika gärna titta i tradable?

D

RE: Prisinformation - Added by Nordnet Simon about 6 years ago

Det är public feed som är källan.

https://api.test.nordnet.se/api-docs/index.html#!/tradables/get_intraday_grap och https://api.test.nordnet.se/api-docs/index.html#!/tradables/get_public_trade är till för att ge info om marknaden vid uppstart om det sker under dagen. Det är inte meningen att periodiskt polla dom frågorna.

RE: Prisinformation - Added by website 3 months ago

Extraordinary things you've generally imparted to us. Simply continue written work this sort of posts.The time which was squandered in going for educational cost now it can be utilized for studies.Thankshttps://royalcbd.com/rhode-island/

RE: Prisinformation - Added by Bony about 1 month ago

Brilliant, thanks for sharing this info. This is all very interesting

RE: Prisinformation - Added by Bony about 1 month ago

Brilliant, thanks for sharing this info. This is all very interesting

먹튀검증 - Added by website about 1 month ago

Extremely intriguing online journal. A lot of web journals I see nowadays don't generally give anything that I'm keen on, however I'm most definitely inspired by this one. Recently felt that I would post and let you know. 먹튀검증

(1-7/7)