Get account summary problem

Added by Christian about 6 years ago

Hej

Dokumentationen av Get account summary verkar inte stämma. Det som står dokumenterat som resultat av ett anrop är inte vad som kommer tillbaka som svar från servern. Resultatet är betydligt större (fler strängar). Är detta relaterat till den nya versionen (ver 2) av next api:t eller har jag missat något annat?

Länk till doc som jag använder: https://api.test.nordnet.se/projects/api/wiki/REST_API_documentation

Mvh,
Christian.


Replies (4)

RE: Get account summary problem - Added by Björn about 6 years ago

Det finns odokumenterade fält lite här och där. Jag skulle kunna svära på att jag har sett en disclaimer om att du använder dessa på egen risk, men hittar den inte just nu. Om du tar risken att använda dem är naturligtvis upp till dej. Se bara till att ditt program ignorerar fält som det inte känner till, så att nya fält kan dyka upp utan att det ställer till problem för dej.

RE: Get account summary problem - Added by Christian about 6 years ago

Ok.

Dock verkar det vara fler saker som inte stämmer med dokumentationen. Exempelvis för "Get instruments" anges en nyckel "longname", men i svaret från servern finns ingen sådan nyckel, utan det närmsta jag kan se som finns är en nyckel "name". Så min undran är om detta kommer att uppdaters i dokumentationen för ver 2? Eller har jag missat något annat...

RE: Get account summary problem - Added by Christian about 6 years ago

Läste i "nExt version 2" tråden och det verkar som att det kommer att dyka upp en ny spec om ett litet tag...

RE: Get account summary problem - Added by Nordnet Simon about 6 years ago

Hej, ledsen för sent svar.

Klienten ska alltid kunna hantera odokumenterade fält. Vi måste när som helst kunna lägga till fält i meddelanden för att utöka funktionaliteten. Vi tar däremot aldrig bort fält så vi bryter specen. Odokumenterade fält används som Björn säger på egen risk tills dom är dokumenterade.

Longname/name i instruemnt är en bug i dokumentationen.

(1-4/4)